- 4 közepes nagyságú csirkemell,
- 3 cl szójaszósz,
- 3 cl száraz fehérbor,
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kiskanál sárgabarackíz,
- 1 mokkáskanál gyömbérpor,
- diónyi vaj.
A melleket lebőrözzük, kicsontozzuk. A csontot meg a bőrt leveshez vagy alapléhez használjuk fel. Az olívaolajat a szójaszósszal, a borral, az összezúzott fokhagymával meg a gyömbérrel összekeverjük. Ebbe a páclébe forgatjuk a húsdarabokat és hideg helyen legalább két órán át érleljük.
Ezt követően a húsokat egyenként alufóliába csomagoljuk, egy tepsire rakjuk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. A fóliából kibontjuk, és egy kivajazott tűzálló tálra rakjuk. A visszamaradt páclevet összekeverjük a barackízzel, majd a csirkemelleket megkenjük vele, és szép pirosra sütjük. Mikor kész, pár percig pihentetjük, majd átlósan felszeletelve, rizi-bizivel, vagy burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése