2015. január 5., hétfő

Egzotikus csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú csirkemell,
  • 3 cl szójaszósz,
  • 3 cl száraz fehérbor,
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kiskanál sárgabarackíz,
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor,
  • diónyi vaj.

A melleket lebőrözzük, kicsontozzuk. A csontot meg a bőrt leveshez vagy alapléhez használjuk fel. Az olívaolajat a szójaszósszal, a borral, az összezúzott fokhagymával meg a gyömbérrel összekeverjük. Ebbe a páclébe forgatjuk a húsdarabokat és hideg helyen legalább két órán át érleljük.
Ezt követően a húsokat egyenként alufóliába csomagoljuk, egy tepsire rakjuk, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük. A fóliából kibontjuk, és egy kivajazott tűzálló tálra rakjuk. A visszamaradt páclevet összekeverjük a barackízzel, majd a csirkemelleket megkenjük vele, és szép pirosra sütjük. Mikor kész, pár percig pihentetjük, majd átlósan felszeletelve, rizi-bizivel, vagy burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése