2015. január 8., csütörtök

Őszibarackos pulykaszárnyfilé

Hozzávalók:

  • 2 nagy vagy 4 kisebb pulykaszárny,
  • 4 szép nagy őszibarack,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • currypor.


A megmosott és leszárított pulykaszárnyak végeit levágjuk, a középrészét és szárnytőt kicsontozzuk. (A csontokból meg a szárnyvégből egy kevés leveszöldséggel alaplevet vagy levest készíthetünk.) A húst kis kockákra vágjuk, majd a felforrósított vajon átpirítjuk. Enyhén sózzuk, a curryvel meghintjük, 1 dl vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk, de a végén zsírjára sütjük. Ekkor rakjuk bele a lehéjazott, kimagvalt, és gerezdekre vágott őszibarackot. Ezzel még pár percig pároljuk, és párolt rizzsel, burgonyapürével, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Konzerv barackkal is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése