- 2 nagy vagy 4 kisebb pulykaszárny,
- 4 szép nagy őszibarack,
- 5 dkg vaj,
- só,
- currypor.
A megmosott és leszárított pulykaszárnyak végeit levágjuk, a középrészét és szárnytőt kicsontozzuk. (A csontokból meg a szárnyvégből egy kevés leveszöldséggel alaplevet vagy levest készíthetünk.) A húst kis kockákra vágjuk, majd a felforrósított vajon átpirítjuk. Enyhén sózzuk, a curryvel meghintjük, 1 dl vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk, de a végén zsírjára sütjük. Ekkor rakjuk bele a lehéjazott, kimagvalt, és gerezdekre vágott őszibarackot. Ezzel még pár percig pároljuk, és párolt rizzsel, burgonyapürével, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Konzerv barackkal is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése