- 50 dkg körte,
- 2 csomag lasagne-lap,
- 10 dkg laskagomba,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 3 db narancs,
- 2 dl tejszín,
- 2 dkg vaj,
- csipetnyi reszelt szerecsendió és őrölt gyömbér,
- só.
Akörtéket megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A narancsokat megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A laskagombát alaposan megmossuk, leszárítjuk és szirmaira szedjük. A tejszínt elkeverjük a reszelt sajt felével, sóval, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük.
Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, alulra egy lasagne-lapot terítünk, és narancsot meg gombát teszünk rá, tejszínnel meglocsoljuk. Erre lasagne-lap kerül, amire szeletelt körtét és gombát rakunk. Ismét meglocsoljuk tejszínnel. A rétegezést így folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerüljön. A maradék tejszínnel meglocsoljuk, a félretett sajttal meghintjük, majd forró sütőben aranysárgára sütjük.
Pár perc pihentetés után felvágjuk és azonnal tálaljuk.
Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, alulra egy lasagne-lapot terítünk, és narancsot meg gombát teszünk rá, tejszínnel meglocsoljuk. Erre lasagne-lap kerül, amire szeletelt körtét és gombát rakunk. Ismét meglocsoljuk tejszínnel. A rétegezést így folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerüljön. A maradék tejszínnel meglocsoljuk, a félretett sajttal meghintjük, majd forró sütőben aranysárgára sütjük.
Pár perc pihentetés után felvágjuk és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése