2009. augusztus 25., kedd

Parajos húsgombócok tejfölben sütve

Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús,
  • 30 dkg friss paraj,
  • 1 dl tej,
  • 2 zsemle,
  • 2 tojás,
  • 1 gereszd fokhagyma,
  • 5 g őrölt bors,
  • 6 dkg vaj,
  • 4 dl tejföl,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • só;
  • a tálaláshoz reszelt sajt.
A sertéshúst a leforrázott és alaposan kinyomkodott parajlevéllel együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejben megáztatott, és kicsavart zsemlét, valamint a tojást. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Egyforma méretű gombócokat formázunk belőle, amiket egy kivajazott tűzálló tálra rakunk. Ráöntjük a tejfölt, a sajttal meghintjük, a maradék, felolvasztott vajjal meglocsoljuk. Lefedve, közepesen meleg sütőben megpároljuk.
Reszelt sajttal meghintve, párolt rizzsel vagy tört burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése