- 50 dkg sertéshús,
- 30 dkg friss paraj,
- 1 dl tej,
- 2 zsemle,
- 2 tojás,
- 1 gereszd fokhagyma,
- 5 g őrölt bors,
- 6 dkg vaj,
- 4 dl tejföl,
- 5 dkg reszelt sajt,
- só;
- a tálaláshoz reszelt sajt.
A sertéshúst a leforrázott és alaposan kinyomkodott parajlevéllel együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejben megáztatott, és kicsavart zsemlét, valamint a tojást. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Egyforma méretű gombócokat formázunk belőle, amiket egy kivajazott tűzálló tálra rakunk. Ráöntjük a tejfölt, a sajttal meghintjük, a maradék, felolvasztott vajjal meglocsoljuk. Lefedve, közepesen meleg sütőben megpároljuk.
Reszelt sajttal meghintve, párolt rizzsel vagy tört burgonyával tálaljuk.
Reszelt sajttal meghintve, párolt rizzsel vagy tört burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése