2009. szeptember 5., szombat

Almasaláta zellerrel

Hozzávalók:
  • 4 dkg zeller,
  • 40 dkg alma,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 dl olaj,
  • 0,5 dl almaecet,
  • 2 dkg cukor,
  • 2 dkg mustár,
  • só,
  • egy kis csokor petrezselyemzöld,
  • 1 főtt tojás,
  • zellerlevél.
Egy tálban a tojássárgáját meg a tejfölt simára keverjük. Egy másik edényben összekeverjük az olajat, almaecetet, finomra vágott petrezselymet, mustárt. Sóval és cukorral ízesítjük. A két keveréket összeöntjük, és alaposan összekeverjük.
A meghámozott almát durvára reszeljük, belerakjuk a mártásba, majd a reszelő finomabb oldalán belereszeljük a zellert is. Összekeverjük, és alaposan lehűtve, tojásszeletekkel meg zellerzölddel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése