- 4 dkg zeller,
- 40 dkg alma,
- 2 tojás sárgája,
- 1 dl tejföl,
- 1 dl olaj,
- 0,5 dl almaecet,
- 2 dkg cukor,
- 2 dkg mustár,
- só,
- egy kis csokor petrezselyemzöld,
- 1 főtt tojás,
- zellerlevél.
Egy tálban a tojássárgáját meg a tejfölt simára keverjük. Egy másik edényben összekeverjük az olajat, almaecetet, finomra vágott petrezselymet, mustárt. Sóval és cukorral ízesítjük. A két keveréket összeöntjük, és alaposan összekeverjük.
A meghámozott almát durvára reszeljük, belerakjuk a mártásba, majd a reszelő finomabb oldalán belereszeljük a zellert is. Összekeverjük, és alaposan lehűtve, tojásszeletekkel meg zellerzölddel díszítve tálaljuk.
A meghámozott almát durvára reszeljük, belerakjuk a mártásba, majd a reszelő finomabb oldalán belereszeljük a zellert is. Összekeverjük, és alaposan lehűtve, tojásszeletekkel meg zellerzölddel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése