2009. szeptember 30., szerda

Hideg töltött alma

Hozzávalók:
  • 8 szép nagy alma,
  • 20 dkg sertéssült,
  • 10 dkg főtt füstölt hús,
  • 2 főtt tojás,
  • 2-3 ecetes uborka,
  • 2 tubus majonéz,
  • 3 dl tejföl,
  • 1-1 csokor petrezselyem,
  • kapor és snidling,
  • 1 mokkáskanálnyi cukor,
  • pár csepp citromlé,
  • kevés ecet,
  • só.
Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a közepüket kiszedjük, majd a gyümölcsöt enyhén ecetes vízben pár percig abáljuk. Alaposan lecsepegtetjük, és kihűlni hagyjuk.
Közben finomra vágjuk a sültet, a füstölt húst, a főtt tojásokat és az uborkát. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, csipetnyi sóval, porcukorral, citromlével, valamint a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Annyi mártást adunk a húsvagdalékhoz, hogy éppen összeálljon, és azt púposan az almák üregébe halmozzuk.
Egy porcelán tálra egymás mellé állítjuk a töltött almákat, és leöntjük a maradék mártással. Jól behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése