- 8 szép nagy alma,
- 20 dkg sertéssült,
- 10 dkg főtt füstölt hús,
- 2 főtt tojás,
- 2-3 ecetes uborka,
- 2 tubus majonéz,
- 3 dl tejföl,
- 1-1 csokor petrezselyem,
- kapor és snidling,
- 1 mokkáskanálnyi cukor,
- pár csepp citromlé,
- kevés ecet,
- só.
Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a közepüket kiszedjük, majd a gyümölcsöt enyhén ecetes vízben pár percig abáljuk. Alaposan lecsepegtetjük, és kihűlni hagyjuk.
Közben finomra vágjuk a sültet, a füstölt húst, a főtt tojásokat és az uborkát. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, csipetnyi sóval, porcukorral, citromlével, valamint a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Annyi mártást adunk a húsvagdalékhoz, hogy éppen összeálljon, és azt púposan az almák üregébe halmozzuk.
Egy porcelán tálra egymás mellé állítjuk a töltött almákat, és leöntjük a maradék mártással. Jól behűtve tálaljuk.
Közben finomra vágjuk a sültet, a füstölt húst, a főtt tojásokat és az uborkát. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, csipetnyi sóval, porcukorral, citromlével, valamint a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Annyi mártást adunk a húsvagdalékhoz, hogy éppen összeálljon, és azt púposan az almák üregébe halmozzuk.
Egy porcelán tálra egymás mellé állítjuk a töltött almákat, és leöntjük a maradék mártással. Jól behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése