Hozzávalók:
- 1,5 kg csicsóka,
- 2 evőkanál étolaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 3 dkg liszt,
- 2 dl tejföl,
- só,
- őrölt bors,
- őrölt gyömbér,
- reszelt szerecsendió,
- fél csokor petrezselyem.
Az olaj felében megpároljuk a vöröshagymát és a megtisztított, feldarabolt csicsókát. Vízzel felengedjük, és a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, hideg vízzel felengedjük és besűrítjük vele a főzeléket. A tejföllel gazdagítjuk, és tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
A csicsóka a burgonyafélék családjába tartozó, általában vadon termő növény, de egyre több helyen termesztik. Főzve vagy sütve készítjük el. Nyersen is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése