2009. szeptember 14., hétfő

Csicsókafőszelék

Hozzávalók:
  • 1,5 kg csicsóka,
  • 2 evőkanál étolaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • őrölt bors,
  • őrölt gyömbér,
  • reszelt szerecsendió,
  • fél csokor petrezselyem.
Az olaj felében megpároljuk a vöröshagymát és a megtisztított, feldarabolt csicsókát. Vízzel felengedjük, és a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, hideg vízzel felengedjük és besűrítjük vele a főzeléket. A tejföllel gazdagítjuk, és tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.

A csicsóka a burgonyafélék családjába tartozó, általában vadon termő növény, de egyre több helyen termesztik. Főzve vagy sütve készítjük el. Nyersen is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése