2009. szeptember 14., hétfő

Kolozsvári gombás marhaszelet

Hozzávalók:
  • 60 dkg marhahátszín,
  • 2 közepes sárgarépa,
  • 3 kis fej vöröshagyma,
  • 20-20 dkg kolozsvári szalonna és csiperkegomba,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál erős paprika,
  • marhahúsleves,
  • só,
  • őrölt bors,
  • oregano,
  • pár csepp ecet,
  • olaj a sütéshez.
A hagymát, a szalonnát, és a sárgarépát egyforma kockákra vágjuk. A húst 4 szeletre vágjuk, a széleit bevagdossuk, és vékonyra kiklopfoljuk. A szalonnát kiolvasztjuk, megfuttatjuk benne a hagymát, pár csepp ecettel lelocsoljuk, hozzáadjuk a sárgarépát meg a vékonyra szeletelt gombát. Erős paprikával, sóval, borssal és csipetnyi oreganóval fűszerezzük, majd kevergetve rövid ideig pirítjuk.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalán hirtelen elősütjük. A pirított zöldséget hozzáadjuk, egy kevés marhahúslevessel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Tarhonyával adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése