- 60 dkg marhahátszín,
- 2 közepes sárgarépa,
- 3 kis fej vöröshagyma,
- 20-20 dkg kolozsvári szalonna és csiperkegomba,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál erős paprika,
- marhahúsleves,
- só,
- őrölt bors,
- oregano,
- pár csepp ecet,
- olaj a sütéshez.
A hagymát, a szalonnát, és a sárgarépát egyforma kockákra vágjuk. A húst 4 szeletre vágjuk, a széleit bevagdossuk, és vékonyra kiklopfoljuk. A szalonnát kiolvasztjuk, megfuttatjuk benne a hagymát, pár csepp ecettel lelocsoljuk, hozzáadjuk a sárgarépát meg a vékonyra szeletelt gombát. Erős paprikával, sóval, borssal és csipetnyi oreganóval fűszerezzük, majd kevergetve rövid ideig pirítjuk.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalán hirtelen elősütjük. A pirított zöldséget hozzáadjuk, egy kevés marhahúslevessel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Tarhonyával adjuk asztalra.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon mindkét oldalán hirtelen elősütjük. A pirított zöldséget hozzáadjuk, egy kevés marhahúslevessel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Tarhonyával adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése