- 60 dkg csontozott sertés rövidkaraj,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 dl tejföl,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- grillfűszer,
- fél mokkáskanálnyi pirospaprika,
- 1-1 kis csokor petrezselyem és tárkony,
- citromlé,
- 1 kiskanál mustár.
A húst 8 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, és grillfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon hirtelen átsütjük, majd kivéve félretesszük. A visszamaradt olajon megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát,
a paprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, citromlével és mustárral ízesítjük, ha szükséges, sózzuk. A hússzeleteket beletéve puhára pároljuk, és petrezselymes rizzsel tálaljuk.
a paprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, citromlével és mustárral ízesítjük, ha szükséges, sózzuk. A hússzeleteket beletéve puhára pároljuk, és petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése