2009. szeptember 8., kedd

Angol sertésborda

Hozzávalók:
  • 60 dkg csontozott sertés rövidkaraj,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • grillfűszer,
  • fél mokkáskanálnyi pirospaprika,
  • 1-1 kis csokor petrezselyem és tárkony,
  • citromlé,
  • 1 kiskanál mustár.
A húst 8 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, és grillfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon hirtelen átsütjük, majd kivéve félretesszük. A visszamaradt olajon megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát,
a paprikával meghintjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, citromlével és mustárral ízesítjük, ha szükséges, sózzuk. A hússzeleteket beletéve puhára pároljuk, és petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése