2009. szeptember 24., csütörtök

Mexikói tokány

Hozzávalók:
  • 60 dkg csontozott borjúlapocka,
  • 30 dkg csiperkegomba,
  • 25 dkg kifejtett zöldborsó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 chilipaprika,
  • 1,5 dl száraz fehérbor,
  • őrölt fehér bors,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
  • só.
A kis kockákra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, majd beleforgatjuk a kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot, a kicsumázott, majd kockára vágott paprikát, végül egészben a chilipaprikát. Pár percig kevergetve pirítjuk, végül hozzáadjuk a kockára vágott gombát, és még néhány percig pirítjuk. Ezt követően felengedjük a borral, és fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, egy kevés vizet öntünk alá. Ezután beletesszük a zöldborsót, és az egészet puhára pároljuk.
Petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése