- 75 dkg áfonya,
- 2 dl tejszín,
- porcukor ízlés szerint.
A fekete vagy vörös áfonyaszemeket alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, és porcelán vagy
cseréptálba téve porcukorral megszórjuk. 2-3 órán át állni hagyjuk, majd szitán áttörjük, és a saját
levével felengedjük. Jól összekeverjük, ha kell, még édesítjük, és alaposan behűtjük.
Előhűtött csészében, jó keményre felvert, cukrozott tejszínhabbal tálaljuk.
cseréptálba téve porcukorral megszórjuk. 2-3 órán át állni hagyjuk, majd szitán áttörjük, és a saját
levével felengedjük. Jól összekeverjük, ha kell, még édesítjük, és alaposan behűtjük.
Előhűtött csészében, jó keményre felvert, cukrozott tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése