- 80 dkg csontozott sertéskaraj,
- 4 vékony szelet húsos füstölt szalonna,
- olaj,
- 20 dkg tehéntúró,
- 4 tojás,
- 5 dkg búzadara,
- só,
- szemes kömény.
A karajt sóval bedörzsöljük, egy tepsibe fektetjük, meghintjük köménymaggal, és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. A felforrósított olajjal lelocsoljuk, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarjuk, és időnként meglocsolva teljesen átsütjük. Mikor majdnem kész az alufóliát eltávolítjuk, és szép aranysárgára pirítjuk a tetejét.
Közben a túrós tallérhoz a túrót áttörjük, és a tojások sárgájával meg a búzadarával összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Lazán összekeverjük. Fóliába téve rúd alakúra formázzuk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor kész, pár percig pihentetjük, a fóliát lebontjuk róla, és ujjnyi vastagra szeleteljük.
A felszeletelt karaj mellé rakjuk a tallérokat, a pecsenyelevet aláöntjük, és párolt káposztával kínáljuk.
Közben a túrós tallérhoz a túrót áttörjük, és a tojások sárgájával meg a búzadarával összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Lazán összekeverjük. Fóliába téve rúd alakúra formázzuk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor kész, pár percig pihentetjük, a fóliát lebontjuk róla, és ujjnyi vastagra szeleteljük.
A felszeletelt karaj mellé rakjuk a tallérokat, a pecsenyelevet aláöntjük, és párolt káposztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése