2009. szeptember 5., szombat

Pecsenye túrós tallérokkal

Hozzávalók:
  • 80 dkg csontozott sertéskaraj,
  • 4 vékony szelet húsos füstölt szalonna,
  • olaj,
  • 20 dkg tehéntúró,
  • 4 tojás,
  • 5 dkg búzadara,
  • só,
  • szemes kömény.
A karajt sóval bedörzsöljük, egy tepsibe fektetjük, meghintjük köménymaggal, és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. A felforrósított olajjal lelocsoljuk, és egy kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarjuk, és időnként meglocsolva teljesen átsütjük. Mikor majdnem kész az alufóliát eltávolítjuk, és szép aranysárgára pirítjuk a tetejét.
Közben a túrós tallérhoz a túrót áttörjük, és a tojások sárgájával meg a búzadarával összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Lazán összekeverjük. Fóliába téve rúd alakúra formázzuk, és enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Mikor kész, pár percig pihentetjük, a fóliát lebontjuk róla, és ujjnyi vastagra szeleteljük.
A felszeletelt karaj mellé rakjuk a tallérokat, a pecsenyelevet aláöntjük, és párolt káposztával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése