- 20 dkg natúr krémsajt ( pl. tömlős Medve),
- 4 db csirkemellfilé,
- 10 dkg ananászbefőtt,
- 1 db pritaminpaprika (kápia paprika is lehet)
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- őrölt fehér bors,
- só,
- 10 dkg liszt,
- 3 db tojás,
- 20 dkg zsemlemorzsa;
- olaj a sütéshez.
A csirkemellfiléket fólia alatt óvatosan kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, és kicsit állni hagyjuk. Az ananászt és a pritamin paprikát kis kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk, és az egészet összekeverjük a krémsajttal. Enyhén megsózzuk, és a kiterített csirkemell filékre kenjük. A húsokat felgöngyöljük, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, hogy ne nyíljon szét.
A szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük. Mikor kész, a hústűket vagy a fogvájókat kihúzzuk belőle.
Vajon párolt zöldséggel, illetve burgonyapürével azonnal tálaljuk.
A szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük. Mikor kész, a hústűket vagy a fogvájókat kihúzzuk belőle.
Vajon párolt zöldséggel, illetve burgonyapürével azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése