- 80 dkg borjúdió,
- 20 dkg borjú apróhús,
- 5 dkg vaj,
- só;
- a töltelékhez 50 dkg gesztenye,
- 15 dkg füstölt szalonna,
- 1 tojás,
- 1 zsemle,
- 1,5 dl tej,
- frissen őrölt bors,
- reszelt szerecsendió,
- só,
- 5 dkg vaj,
- 20 dkg erdei gomba,
- 4 dl fehérborral készített besamel,
- vágott petrezselyem.
A borjúdiót 5 vastag szeletre vágjuk, amiket éles, hegyes késsel felszúrunk. Kívül-belül befűszerezzük, és állni hagyjuk. A gesztenyét megtisztítjuk, és a vajon megpároljuk. Kihűtjük, majd a tejben megáztatott, kicsavart zsemlével, és az apróhússal együtt kétszer átdaráljuk. A kis kockákra vágott szalonnát kipirítjuk, a zsírját lecsurgatjuk, és a darált masszához adjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a tojást beleütve, jól összedolgozzuk, és a hússzeletek üregébe töltjük. A nyílást összetűzzük, 5 dkg vajon körös-körül elősütjük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
A felszeletelt gombát egy kevés vajon megpároljuk, a besamelhez keverjük, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és bevonjuk vele a tálra rakott borjújavát. Vágott
petrezselyemmel meghintve, burgonyapürével tálaljuk.
A felszeletelt gombát egy kevés vajon megpároljuk, a besamelhez keverjük, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és bevonjuk vele a tálra rakott borjújavát. Vágott
petrezselyemmel meghintve, burgonyapürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése