2009. szeptember 8., kedd

Borjújava Vend módra

Hozzávalók:
  • 80 dkg borjúdió,
  • 20 dkg borjú apróhús,
  • 5 dkg vaj,
  • só;
  • a töltelékhez 50 dkg gesztenye,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 1 tojás,
  • 1 zsemle,
  • 1,5 dl tej,
  • frissen őrölt bors,
  • reszelt szerecsendió,
  • só,
  • 5 dkg vaj,
  • 20 dkg erdei gomba,
  • 4 dl fehérborral készített besamel,
  • vágott petrezselyem.
A borjúdiót 5 vastag szeletre vágjuk, amiket éles, hegyes késsel felszúrunk. Kívül-belül befűszerezzük, és állni hagyjuk. A gesztenyét megtisztítjuk, és a vajon megpároljuk. Kihűtjük, majd a tejben megáztatott, kicsavart zsemlével, és az apróhússal együtt kétszer átdaráljuk. A kis kockákra vágott szalonnát kipirítjuk, a zsírját lecsurgatjuk, és a darált masszához adjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a tojást beleütve, jól összedolgozzuk, és a hússzeletek üregébe töltjük. A nyílást összetűzzük, 5 dkg vajon körös-körül elősütjük, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
A felszeletelt gombát egy kevés vajon megpároljuk, a besamelhez keverjük, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és bevonjuk vele a tálra rakott borjújavát. Vágott
petrezselyemmel meghintve, burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése