- 40 dkg paradicsompaprika,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 paradicsom,
- 10 dkg uborka,
- 15 dkg fehér kenyér,
- 20 dkg majonéz,
- fél dl olaj,
- só,
- 1 mokkáskanálnyi őrölt bors,
- 1 húsleveskocka;
- a tálaláshoz 1 db zöld színű paprika.
Az olajban megpirítjuk a hámozott kenyérszeleteket. A paprikát kicsumázzuk, az uborkát és a
hagymát megtisztítjuk. A leveskockából az előírás szerint levest készítünk, majd lehűtjük.
A pirított kenyeret, a paprikát, hagymát, paradicsomot, uborkát nyersen ledaráljuk, és turmixoljuk. Lassanként hozzákeverjük a majonézhez, és a hideg levessel krémleves sűrűségűre hígítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Kockára vágott zöld színű paprikával díszítve adjuk asztalra.
hagymát megtisztítjuk. A leveskockából az előírás szerint levest készítünk, majd lehűtjük.
A pirított kenyeret, a paprikát, hagymát, paradicsomot, uborkát nyersen ledaráljuk, és turmixoljuk. Lassanként hozzákeverjük a majonézhez, és a hideg levessel krémleves sűrűségűre hígítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Kockára vágott zöld színű paprikával díszítve adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése