2009. szeptember 14., hétfő

Hideg paprikakrém-leves

Hozzávalók:
  • 40 dkg paradicsompaprika,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 paradicsom,
  • 10 dkg uborka,
  • 15 dkg fehér kenyér,
  • 20 dkg majonéz,
  • fél dl olaj,
  • só,
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt bors,
  • 1 húsleveskocka;
  • a tálaláshoz 1 db zöld színű paprika.
Az olajban megpirítjuk a hámozott kenyérszeleteket. A paprikát kicsumázzuk, az uborkát és a
hagymát megtisztítjuk. A leveskockából az előírás szerint levest készítünk, majd lehűtjük.
A pirított kenyeret, a paprikát, hagymát, paradicsomot, uborkát nyersen ledaráljuk, és turmixoljuk. Lassanként hozzákeverjük a majonézhez, és a hideg levessel krémleves sűrűségűre hígítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Kockára vágott zöld színű paprikával díszítve adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése