- 6 tojássárga,
- 1 liter étolaj.
Amennyiben kisebb mennyiségben szeretnénk elkészíteni, arányosan csökkentsük a tojás és az olaj mennyiségét. Például két tojássárgához 3-3,5 dl olajat vegyünk.
A tojások sárgáját egy szárazra törölt habüstbe öntjük, és állandó keverés mellett, először
szinte csak cseppenként, majd vékony sugárban beledolgozzuk az olajat. Addig keverjük, míg
az edény falától el nem válik. Figyeljünk arra, hogy a tojás és az olaj egyforma hőmérsékletű
legyen.
A majonéz alapmártás. Nagyon változatos hideg mártások készíthetők belőle, különböző adalékok és ízesítő anyagok hozzáadásával.
A tojások sárgáját egy szárazra törölt habüstbe öntjük, és állandó keverés mellett, először
szinte csak cseppenként, majd vékony sugárban beledolgozzuk az olajat. Addig keverjük, míg
az edény falától el nem válik. Figyeljünk arra, hogy a tojás és az olaj egyforma hőmérsékletű
legyen.
A majonéz alapmártás. Nagyon változatos hideg mártások készíthetők belőle, különböző adalékok és ízesítő anyagok hozzáadásával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése