2009. március 9., hétfő

Tejszínes borjúmáj

Hozzávalók:
  • 80 dkg borjúmáj,
  • 2-2 dl tej és tejszín,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só,
  • frissen őrölt fehér bors,
  • pirospaprika.
A megtisztított májat a tejben fél óráig áztatjuk, majd leszárítjuk, és vé­kony csíkokra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagy­mát, beleforgatjuk a májat, és időnként megkeverve, fedő alatt megpároljuk. Ezután meghintjük a paprikával, megborsozzuk, belekeverjük a tejszínt, és az egészet átforraljuk. Csak tálalás előtt sózzuk! Burgonyapürével, és zöldsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése