- 8 főtt és 1 nyers tojás,
- 20 dkg gomba,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 4 dl tejföl,
- 8 dkg vaj,
- 1 púpozott evőkanál liszt,
- zsemlemorzsa,
- só,
- őrölt bors,
- 1 csokor petrezselyem.
A felszeletelt gombát kevés vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. Ezzel éppen csak átforrósítjuk, majd langyosra hűtjük, és a nyers tojást belekeverjük. Púpozva a fél tojásokba töltjük, és egy kevés zsemlemorzsával meg reszelt sajttal meghintjük.
2 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, a tejföllel felöntjük, és a maradék sajtot meg a főtt tojások lereszelt sárgáját belekeverjük. Meglocsoljuk vele a tojásokat, a maradék vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben világos sárgára sütjük.
Párolt rizzsel, azonnal tálaljuk.
2 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, a tejföllel felöntjük, és a maradék sajtot meg a főtt tojások lereszelt sárgáját belekeverjük. Meglocsoljuk vele a tojásokat, a maradék vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben világos sárgára sütjük.
Párolt rizzsel, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése