2009. március 10., kedd

Gombával töltött tojás

Hozzávalók:
  • 8 főtt és 1 nyers tojás,
  • 20 dkg gomba,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 4 dl tejföl,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csokor petrezselyem.
A megtisztított főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
A felszeletelt gombát kevés vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. Ezzel éppen csak átforrósítjuk, majd langyosra hűtjük, és a nyers tojást belekeverjük. Púpozva a fél tojásokba töltjük, és egy kevés zsemlemorzsával meg reszelt sajttal meghintjük.
2 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, a tejföllel felöntjük, és a maradék sajtot meg a főtt tojások lereszelt sárgáját belekeverjük. Meglocsoljuk vele a tojásokat, a maradék vajat rámorzsoljuk, és forró sütőben világos sárgára sütjük.
Párolt rizzsel, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése