2009. március 23., hétfő

Burgonyás töltött tojás

Hozzávalók:
  • 4 főtt tojás,
  • 8 dkg főtt burgonya,
  • 8 dkg póréhagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • egy kevés olaj,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 4-5 dkg reszelt sajt,
  • 1 teáskanálnyi mustár,
  • 1 csipetnyi reszelt szerecsendió,
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors,
  • só.
A főtt tojásokat megtisztítjuk, és kettévágjuk. A sárgájukat a főtt burgonyával együtt áttörjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és a mustárral ízesítjük, és 4 dkg vajjal alaposan kikeverjük. A kész masszát a fél tojásfehérjékbe töltjük.
A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és beleállítjuk a töltött tojásokat. A póréhagymát vékonyra felszeleteljük, kevés olajon megfonnyasztjuk, és a tojásokra rakjuk. Rákenjük a tejfölt, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése