- 4 főtt tojás,
- 8 dkg főtt burgonya,
- 8 dkg póréhagyma,
- 5 dkg vaj,
- egy kevés olaj,
- 1,5 dl tejföl,
- 4-5 dkg reszelt sajt,
- 1 teáskanálnyi mustár,
- 1 csipetnyi reszelt szerecsendió,
- 1 csipetnyi őrölt fehér bors,
- só.
A főtt tojásokat megtisztítjuk, és kettévágjuk. A sárgájukat a főtt burgonyával együtt áttörjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és a mustárral ízesítjük, és 4 dkg vajjal alaposan kikeverjük. A kész masszát a fél tojásfehérjékbe töltjük.
A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és beleállítjuk a töltött tojásokat. A póréhagymát vékonyra felszeleteljük, kevés olajon megfonnyasztjuk, és a tojásokra rakjuk. Rákenjük a tejfölt, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és beleállítjuk a töltött tojásokat. A póréhagymát vékonyra felszeleteljük, kevés olajon megfonnyasztjuk, és a tojásokra rakjuk. Rákenjük a tejfölt, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése