2009. március 14., szombat

Kucsmagomba leves

Hozzávalók 5 személyre:
  • 30 dkg sertéslapocka,
  • 3 dkg szárított kucsmagomba,
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 1 liter marhahúsleves,
  • 2 kisebb, vagy 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 teáskanál csípős pirospaprika,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • pár csepp ecet,
  • egy kevés friss kakukkfű,
  • 2,5 dl tejföl,
  • főtt kucsmagomba, tejföl és kakukkfű a tálaláshoz.
A gombát hideg vízben felpuhítjuk, majd kinyomkodjuk, és finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk a lebőrözött és kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és a kis kockákra vágott húst. Mindezt együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, erős- és édes paprikával ízesítjük, meglocsoljuk pár csepp ecettel, felöntjük a levessel, és hozzáadjuk a finomra vágott gombát is. Belerakjuk a zöldfűszereket, majd kis lángon, fedő alatt, a hús megpuhulásáig főzzük.
A tejfölt felkeverjük, és belehabarjuk a levesbe. Még egyszer átforraljuk, majd főtt kucsmagombával, tejföllel és friss kakukkfűvel díszítve nagyon forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése