- 30 dkg sertéslapocka,
- 3 dkg szárított kucsmagomba,
- 5 dkg húsos füstölt szalonna,
- 1 liter marhahúsleves,
- 2 kisebb, vagy 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 1 teáskanál csípős pirospaprika,
- só,
- frissen őrölt bors,
- pár csepp ecet,
- egy kevés friss kakukkfű,
- 2,5 dl tejföl,
- főtt kucsmagomba, tejföl és kakukkfű a tálaláshoz.
A gombát hideg vízben felpuhítjuk, majd kinyomkodjuk, és finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk a lebőrözött és kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és a kis kockákra vágott húst. Mindezt együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, erős- és édes paprikával ízesítjük, meglocsoljuk pár csepp ecettel, felöntjük a levessel, és hozzáadjuk a finomra vágott gombát is. Belerakjuk a zöldfűszereket, majd kis lángon, fedő alatt, a hús megpuhulásáig főzzük.
A tejfölt felkeverjük, és belehabarjuk a levesbe. Még egyszer átforraljuk, majd főtt kucsmagombával, tejföllel és friss kakukkfűvel díszítve nagyon forrón tálaljuk.
A tejfölt felkeverjük, és belehabarjuk a levesbe. Még egyszer átforraljuk, majd főtt kucsmagombával, tejföllel és friss kakukkfűvel díszítve nagyon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése