2009. március 8., vasárnap

Sütőtök-krémleves

Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tojássárgája,
  • só,
  • csipetnyi cukor,
  • citromlé,
  • 1 csokor snidling,
  • 2 főtt tojás.
A meghámozott, kimagvalt és lereszelt tököt enyhén sós vízben félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt burgonyát, és együtt puhára pároljuk. Az egészet turmixoljuk, és vízzel 1 liternyire hígítjuk. Felforraljuk, 2 dkg vajból és a lisztből készített világos rántással besűrítjük, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, majd néhány percig kis lángon forraljuk.
Tálaláskor a tojások sárgájával elkevert tejszínnel dúsítjuk, vajat morzsolunk rá, karikára vágott főtt tojásokkal és az összevagdalt snidlinggel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése