Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök,
- 40 dkg burgonya,
- 1 evőkanál liszt,
- 3 dkg vaj,
- 2 dl tejszín,
- 2 tojássárgája,
- só,
- csipetnyi cukor,
- citromlé,
- 1 csokor snidling,
- 2 főtt tojás.
A meghámozott, kimagvalt és lereszelt tököt enyhén sós vízben félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt burgonyát, és együtt puhára pároljuk. Az egészet turmixoljuk, és vízzel 1 liternyire hígítjuk. Felforraljuk, 2 dkg vajból és a lisztből készített világos rántással besűrítjük, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, majd néhány percig kis lángon forraljuk.
Tálaláskor a tojások sárgájával elkevert tejszínnel dúsítjuk, vajat morzsolunk rá, karikára vágott főtt tojásokkal és az összevagdalt snidlinggel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése