- 80 dkg tonhalfilé,
- 2 dl narancslé,
- 1 evőkanál olaj,
- zsenge - nem permetezett! - szőlőlevelek,
- só,
- frissen őrölt bors,
- citrom.
A narancslevet az olajjal simára keverjük és sóval, borssal ízesítjük. Megkenjük vele a felengedett halszeleteket, légmentesen lezárjuk, és egy órán át hűtőben érleljük. Ezután lecsepegtetjük, és egyenként az alaposan megmosott szőlőlevelekbe csomagoljuk.
Egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a csomagokat, a maradék páclevet rálocsoljuk, és lefedve, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Citromkarikákkal díszítve, főtt burgonyát adva mellé, azonnal tálaljuk.
Egy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük a csomagokat, a maradék páclevet rálocsoljuk, és lefedve, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Citromkarikákkal díszítve, főtt burgonyát adva mellé, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése