- 80 dkg lazacfilé,
- 2 citrom,
- 2 dl fehérbor,
- 1 tojássárgája,
- 7 dkg vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- só,
- 1 babérlevél,
- 1 csapott kiskanál kakukkfű,
- 1 csokor petrezselyem.
A halat feldaraboljuk, és egy lapos tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A bort összekeverjük másfél citrom leszűrt levével, majd a halra öntjük. Enyhén sózzuk, és a kakukkfűvel meghintjük. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon puhára pároljuk.
Közben 5 dkg vajat felolvasztunk, simára keverjük benne a lisztet, és a megpárolt halra öntjük. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, majd a maradék, szintén felolvasztott vajjal simára kevert tojássárgáját is a tetejére öntjük.Ez után még egyszer átforrósítjuk.
Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve azonnal tálaljuk. Petrezselymes újburgonyát adunk mellé.
Közben 5 dkg vajat felolvasztunk, simára keverjük benne a lisztet, és a megpárolt halra öntjük. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, majd a maradék, szintén felolvasztott vajjal simára kevert tojássárgáját is a tetejére öntjük.Ez után még egyszer átforrósítjuk.
Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve azonnal tálaljuk. Petrezselymes újburgonyát adunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése