- 70 dkg sertés szűzpecsenye,
- 5 dkg vaj,
- 2,5 dl barna sör,
- 1 kis fej kelkáposzta,
- 10 dkg kolozsvári szalonna,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- egy kevés kömény,
- 1 teáskanál étkezési keményítő.
A kelkáposztát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, a torzsáját kivágjuk, és sós vízben félig puhára főz-
zük. A vízből kivéve jól lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A húst lehártyázzuk, egyforma szeletekre vágjuk, és sóval, borssal, köménnyel meg zúzott fokhagymával ízesítjük. A felforrósított vajon mindkét oldalukon szép barnára sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, felöntjük a sörrel, simára forraljuk, visszatesszük bele a húst, és lefedve, kis lángon rövid ideig pároljuk.
A lebőrözött és vékony csíkokra vágott szalonnát világosra pirítjuk. A húsokat előmelegített tányérokra rakjuk, aláöntjük a mártást, és a szalonnával, meg a szalonna zsírjával lelocsolt kelkáposztával azonnal tálaljuk.
zük. A vízből kivéve jól lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A húst lehártyázzuk, egyforma szeletekre vágjuk, és sóval, borssal, köménnyel meg zúzott fokhagymával ízesítjük. A felforrósított vajon mindkét oldalukon szép barnára sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, felöntjük a sörrel, simára forraljuk, visszatesszük bele a húst, és lefedve, kis lángon rövid ideig pároljuk.
A lebőrözött és vékony csíkokra vágott szalonnát világosra pirítjuk. A húsokat előmelegített tányérokra rakjuk, aláöntjük a mártást, és a szalonnával, meg a szalonna zsírjával lelocsolt kelkáposztával azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése