2009. március 13., péntek

Tavaszi saláta

Hozzávalók:
  • 1 csomó újhagyma,
  • só,
  • 3-4 kicsi sárgarépa,
  • 1 citrom,
  • 15 dkg uborka,
  • 1 közepes fej zöldsaláta,
  • 1-2 evőkanál olaj,
  • 2 dl kefir,
  • mokkáskanálnyi mustár,
  • cukor.
Az újhagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, és enyhén besózva, 1 órán át állni hagyjuk. Ez-
után belereszeljük a megtisztított sárgarépát, és a citrom levével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a megmosott, héjastól vékony karikákra vágott uborkát is, és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt közé forgatjuk a megmosott, leveleire szedett salátát, az olajjal meglocsoljuk, végül leöntjük a mustárral, valamint egy csipetnyi cukorral ízesített kefirrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése