- 1 csomó újhagyma,
- só,
- 3-4 kicsi sárgarépa,
- 1 citrom,
- 15 dkg uborka,
- 1 közepes fej zöldsaláta,
- 1-2 evőkanál olaj,
- 2 dl kefir,
- mokkáskanálnyi mustár,
- cukor.
Az újhagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, és enyhén besózva, 1 órán át állni hagyjuk. Ez-
után belereszeljük a megtisztított sárgarépát, és a citrom levével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a megmosott, héjastól vékony karikákra vágott uborkát is, és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt közé forgatjuk a megmosott, leveleire szedett salátát, az olajjal meglocsoljuk, végül leöntjük a mustárral, valamint egy csipetnyi cukorral ízesített kefirrel.
után belereszeljük a megtisztított sárgarépát, és a citrom levével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a megmosott, héjastól vékony karikákra vágott uborkát is, és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt közé forgatjuk a megmosott, leveleire szedett salátát, az olajjal meglocsoljuk, végül leöntjük a mustárral, valamint egy csipetnyi cukorral ízesített kefirrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése