2009. március 18., szerda

Pusztai galambpaprikás

Hozzávalók:
  • 2 db konyhakész galamb,
  • 8 dkg zsír,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 teáskanál pirospaprika,
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • só;
  • a tálaláshoz 1 kis csokor petrezselyem és 2 evőkanál tejföl.
A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, és azonnal belerakjuk a jól megmosott és negyedekbe vágott galambokat. Sózzuk, és kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt zöldparikát, valamint a cikkekre vágott paradicsomot.
Továbbra is fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Mikor kész, teljfölös habarással sűrítjük, a tejszínnel gazdagítjuk, majd átforraljuk.
Vágott petrezselyemmel meghintve, tejföllel díszítve, galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése