- 2 db konyhakész galamb,
- 8 dkg zsír,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom,
- 2 dl tejföl,
- 4 dkg liszt,
- 1 dl tejszín,
- só;
- a tálaláshoz 1 kis csokor petrezselyem és 2 evőkanál tejföl.
A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, és azonnal belerakjuk a jól megmosott és negyedekbe vágott galambokat. Sózzuk, és kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt zöldparikát, valamint a cikkekre vágott paradicsomot.
Továbbra is fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Mikor kész, teljfölös habarással sűrítjük, a tejszínnel gazdagítjuk, majd átforraljuk.
Vágott petrezselyemmel meghintve, tejföllel díszítve, galuskával tálaljuk.
Továbbra is fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Mikor kész, teljfölös habarással sűrítjük, a tejszínnel gazdagítjuk, majd átforraljuk.
Vágott petrezselyemmel meghintve, tejföllel díszítve, galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése