- 1,5 kg friss, hüvelyes zöldborsó.
- 8 dl csontlé,
- 7 dkg vaj,
- 6 dkg liszt,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 2 dl tej,
- 1 dl tejszín,
- kristálycukor,
- só.
A zöldborsót kifejtjük, átválogatjuk, és megmossuk. Forrásban lévő csontlébe vagy vízbe tesszük fel főni, és sóval ízesítjük. Közben a vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. A tűzről levéve belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és a hideg tejjel meg egy kevés vízzel simára keverjük.
Mikor a zöldborsó megpuhult, a rántást állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd pár percig lassú tűzön forraljuk. Egy kevés cukorral édesítjük, végül hozzákeverjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk.
Mikor a zöldborsó megpuhult, a rántást állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd pár percig lassú tűzön forraljuk. Egy kevés cukorral édesítjük, végül hozzákeverjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése