- 80 dkg sertéscomb,
- 25 dkg darált sertéshús,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- őrölt kömény;
- a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa;
- a sütéshez bőven olaj.
A combot 4 nagy szeletre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk. A darált húst a fűszerekkel meg a lereszelt vörös- és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.
Jól összedolgozzuk, majd a hússzeletekre kenjük, és félbehajtva összetűzzük azokat. Bécsi módon - először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába - bundázzuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával azonnal tálaljuk.
Jól összedolgozzuk, majd a hússzeletekre kenjük, és félbehajtva összetűzzük azokat. Bécsi módon - először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába - bundázzuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával és párolt káposztával azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése