- 1,8 kg sertés szűzpecsenye,
- 7,5 dl jó minőségű barna sör (ha lehet, belga),
- 70 dkg kimagozott meggy,
- 15 dkg sertészsír,
- 6 dkg kukoricakeményítő,
- 2 dl tyúkhúsleves (lehet kockából is),
- só,
- őrölt bors,
- szerecsendió,
- cukor.
A szűzpecsenyét 18 dkg-os darabokra vágjuk, és 3 órára sörben áztatjuk. A sörből kivéve lecsepegtetjük, és a felhevített zsírban körös-körül elősütjük.
Megsózzuk, és a felöntjük a sörrel. 20 percig fedő nélkül pároljuk, majd a tűzről levéve, 10 percig pihentetjük. Ezután tovább pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Hozzáadjuk a meggyet, és további öt percig sütjük. (Ha nincs friss meggy, jó a nyersen eltett meggy is, de alaposan csepegtessük le, mielőtt az ételhez adjuk.) 3 kávéskanálnyi cukorral, őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A keményítőt feloldjuk a tyúklevesben, és a húshoz adjuk. Még egyszer átforraljuk, és ha szükséges, sózzuk. Sült burgonyával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Megsózzuk, és a felöntjük a sörrel. 20 percig fedő nélkül pároljuk, majd a tűzről levéve, 10 percig pihentetjük. Ezután tovább pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Hozzáadjuk a meggyet, és további öt percig sütjük. (Ha nincs friss meggy, jó a nyersen eltett meggy is, de alaposan csepegtessük le, mielőtt az ételhez adjuk.) 3 kávéskanálnyi cukorral, őrölt borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A keményítőt feloldjuk a tyúklevesben, és a húshoz adjuk. Még egyszer átforraljuk, és ha szükséges, sózzuk. Sült burgonyával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése