2009. március 18., szerda

Ausztriai túróleves

Hozzávalók:
  • 15 dkg sovány túró,
  • 1 evőkanál sima liszt,
  • 1 evőkanál étolaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 8 dl marhahúsleves,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • 2 szelet fekete kenyér;
  • olaj a pirításhoz;
  • snidling és pirospaprika meghinteni.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és belekeverjük a szitált lisztet. Rövid ideig pirítjuk, majd mielőtt még színt kapna, felöntjük a zsírtalanított húslevessel, simára keverjük, és kis lángon 20 percig főzzük. A tejfölt kevés vízzel felkeverjük, és a levesbe öntjük. Kis lángon beforraljuk, majd sóval és borssal ízesítjük.
A kenyérszeleteket lehéjazzuk, vékony csíkokra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd kiszedjük, és papírtörölközőn leszárítjuk.
A túróból két evőkanállal galuskákat formázunk, jól összenyomkodjuk, és előmelegített tányérakra tesszük. Ráöntjük a tűzforró levest, majd beletesszük a kenyércsíkokat is. A tetejét meghintjük apróra vágott snidlinggel és pirospaprikával, majd azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése