- 50 dkg csirkezúza,
- 15 dkg rizs,
- 1 dl tejföl,
- 1-1 kiskanál liszt és mustár,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 csokor petrezselyem,
- frissen őrölt bors,
- só;
- a tálaláshoz 1 kis csokor petrezselyem.
A megtisztított zúzákat négyfelé vágjuk, és a felforrósított olajon, erős lángon pirosra sütjük. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, enyhén sózzuk, borsozzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk.
A liszttel simára kevert tejföllel meg mustárral behabarjuk, és beforraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
Közben sós vízben megfőzzük a rizst, és egy előmelegített tálon koszorú alakúra formázzuk. A közepére öntjük a tejfölös zúzát, a rizskoszorút meghintjük vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
A liszttel simára kevert tejföllel meg mustárral behabarjuk, és beforraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
Közben sós vízben megfőzzük a rizst, és egy előmelegített tálon koszorú alakúra formázzuk. A közepére öntjük a tejfölös zúzát, a rizskoszorút meghintjük vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése