2009. március 19., csütörtök

Rizses zúzaragu

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkezúza,
  • 15 dkg rizs,
  • 1 dl tejföl,
  • 1-1 kiskanál liszt és mustár,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • frissen őrölt bors,
  • só;
  • a tálaláshoz 1 kis csokor petrezselyem.
A megtisztított zúzákat négyfelé vágjuk, és a felforrósított olajon, erős lángon pirosra sütjük. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, enyhén sózzuk, borsozzuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk.
A liszttel simára kevert tejföllel meg mustárral behabarjuk, és beforraljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
Közben sós vízben megfőzzük a rizst, és egy előmelegített tálon koszorú alakúra formázzuk. A közepére öntjük a tejfölös zúzát, a rizskoszorút meghintjük vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése