2009. március 8., vasárnap

Kacsaleves

Hozzávalók:
  • 1 db sovány kacsa,
  • 1 csomó leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér),
  • 1-1 kicsi darab karalábé és zeller,
  • 5 dkg gomba,
  • 1-2 kelkáposztalevél,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só,
  • egész bors,
  • 2-3 szem koriander,
  • levesbetétnek finom metélt.
A kacsa bőrét leválasztjuk, háját levágjuk, majd a húst kicsontozzuk, és feldaraboljuk. Hideg vízben a csontokkal együtt feltesszük főni. Forrás után a habját leszedjük, majd bezöldségeljük, és sóval, egész borssal ízesítjük. Másfél-két órán át lassú tűzön főzzük.
Néhány percnyi állás után a tetején összeálló zsírt leszedjük, a levest leszűrjük, és a vékony metéltre vágott főtt hússal, valamint a külön, sós vízben kifőzött finom metélttel, nagyon forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése