- 2 fej vöröshagyma,
- 2-2 szál sárga- és fehérrépa,
- 5 dkg vaj,
- só,
- őrölt fehér bors,
- tej,
- 1 húsleveskocka,
- 2 dl tejszín,
- 1 púpozott evőkanál liszt,
- 20 dkg Trappista sajt.
A tejszínt simára keverjük a liszttel, és tésztaszűrőn keresztül, állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Beforraljuk.
A sajtot lereszeljük, levesestálba vagy tányérakba rakjuk, majd állandóan kevergetve rászűrjük a forró levest úgy, hogy a sajt elolvadjon.
Pirított zsemlekockával, melyet külön tálkákban adunk mellé, azonnal tálaljuk.
A sajtot lereszeljük, levesestálba vagy tányérakba rakjuk, majd állandóan kevergetve rászűrjük a forró levest úgy, hogy a sajt elolvadjon.
Pirított zsemlekockával, melyet külön tálkákban adunk mellé, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése