2009. március 8., vasárnap

Angol sajtleves

Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2-2 szál sárga- és fehérrépa,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • őrölt fehér bors,
  • tej,
  • 1 húsleveskocka,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • 20 dkg Trappista sajt.
A vöröshagymát meg a zöldséget megtisztítjuk, és durvára lereszeljük. A vajon sóval, borssal ízesítve megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Fél liter vízzel felengedjük, beledobjuk a leveskockát, és olyan puhára főzzük, hogy utána könnyen turmixolhassuk. A turmixolás után tejjel 1,2 liternyire hígítjuk, és 2-3 percig kis lángon forraljuk.
A tejszínt simára keverjük a liszttel, és tésztaszűrőn keresztül, állandóan kevergetve a levesbe öntjük. Beforraljuk.
A sajtot lereszeljük, levesestálba vagy tányérakba rakjuk, majd állandóan kevergetve rászűrjük a forró levest úgy, hogy a sajt elolvadjon.
Pirított zsemlekockával, melyet külön tálkákban adunk mellé, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése