2009. március 19., csütörtök

Római sertéstokány

Hozzávalók:
  • 40 dkg sovány sertéscomb,
  • 80 dkg burgonya,
  • 15 dkg gomba,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 dl joghurt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 kiskanál mustár,
  • 1-1 evőkanál szójamártás és ketchup,
  • frissen őrölt bors,
  • só,
  • 10 dkg reszelt sajt.
Egy cseréptálat - ún. római tálat - legalább 12 órán át hideg vízben áztatunk, a fedelével együtt. A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, és a beáztatott római tál aljára terítjük. A vékony csíkokra vágott húst összekeverjük a megtisztított, és vékonyra felszeletelt gombával, vöröshagymával, valamint a joghurttal. Enyhén megsózzuk, szójamártással, mustárral, ketchuppal és borssal ízesítjük. A burgonya tetejére halmozzuk, a vajat rámorzsoljuk, a sajttal meghintjük, majd a tálat lefedve hideg sütőbe rakjuk. 180-200 fokon 45 percig sütjük. A kikapcsolt sütőben még 10 percig állni hagyjuk, majd az eredeti edényében tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése