- 40 dkg sovány sertéscomb,
- 80 dkg burgonya,
- 15 dkg gomba,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 dl joghurt,
- 5 dkg vaj,
- 1 kiskanál mustár,
- 1-1 evőkanál szójamártás és ketchup,
- frissen őrölt bors,
- só,
- 10 dkg reszelt sajt.
Egy cseréptálat - ún. római tálat - legalább 12 órán át hideg vízben áztatunk, a fedelével együtt. A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, és a beáztatott római tál aljára terítjük. A vékony csíkokra vágott húst összekeverjük a megtisztított, és vékonyra felszeletelt gombával, vöröshagymával, valamint a joghurttal. Enyhén megsózzuk, szójamártással, mustárral, ketchuppal és borssal ízesítjük. A burgonya tetejére halmozzuk, a vajat rámorzsoljuk, a sajttal meghintjük, majd a tálat lefedve hideg sütőbe rakjuk. 180-200 fokon 45 percig sütjük. A kikapcsolt sütőben még 10 percig állni hagyjuk, majd az eredeti edényében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése