- 50 dkg malachús,
- 2 malacláb,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 dl fehérbor,
- 1 evőkanál tarhonya,
- 1 púpozott evőkanál sima liszt,
- 1 teáskanál pirospaprika,
- babérlevél,
- só;
- a tálaláshoz 2 dl tejföl.
A húsról a zsíros részeket leszedjük, majd a zsiradékot felaprózva kisütjük, végül a pörcöt kiszedjük. Ezen a zsíron a kockára vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, és pirospaprikával meghintjük. A kisebb darabokra vágott húst és a megtisztított, kétfelé vágott lábakat beleforgatjuk.
Egy kevés vízzel felengedjük, sóval, babérlevéllel ízesítjük, és majdnem puhára pároljuk. Ez után a zsírjára sütjük. A liszttel megszórjuk, és egy fél percig pirítjuk, majd hideg vízzel 1,2 liternyire hígítjuk és felforraljuk. Ekkor beletesszük a tarhonyát, és a tészta puhulásáig főzzük. Végül a bort is beleöntjük. Ismét felforraljuk, és megtejfölözve, forrón tálaljuk.
Egy kevés vízzel felengedjük, sóval, babérlevéllel ízesítjük, és majdnem puhára pároljuk. Ez után a zsírjára sütjük. A liszttel megszórjuk, és egy fél percig pirítjuk, majd hideg vízzel 1,2 liternyire hígítjuk és felforraljuk. Ekkor beletesszük a tarhonyát, és a tészta puhulásáig főzzük. Végül a bort is beleöntjük. Ismét felforraljuk, és megtejfölözve, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése