- 15 dkg liszt,
- 1 tojás,
- fél dl citromlé,
- fél citrom lereszelt héja,
- szódavíz,
- csipetnyi só,
- egy kevés olaj,
- meggydzsem;
- a tetejére porcukor.
A lisztet simára keverjük a tojással, a citromlével meg annyi szódával, hogy szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Csipetnyi sóval meg a citromhéjjal ízesítjük, és belekeverünk egy kevés olajat is.
15 perc pihentetés után vékony palacsintákat sütünk belőle. Megtöltjük a meggydzsemmel, és felcsavarjuk. Forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.
15 perc pihentetés után vékony palacsintákat sütünk belőle. Megtöltjük a meggydzsemmel, és felcsavarjuk. Forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése