2009. március 15., vasárnap

Sertésjava Vak Bottyán módra

Hozzávalók:
  • 80 dkg sertésdió,
  • 4 tojás,
  • 15 dkg gépsonka,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csokor petrezselyem.
A húst négy nagy szeletre vágjuk, nem túl vékonyra kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Az
olajon mindkét oldalán átsütjük, és félretéve melegen tartjuk.
A vajon megpirítjuk a kis kockákra vágott sonkát, borssal ízesítjük és ráöntjük a felvert tojást. Nem túl kemény rántottát sütünk belőle, majd a forró tálra rakott hússzeletekre halmozzuk, és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Párolt rizzsel és fejessalátával azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése