- 60 dkg busafilé,
- 4 tojás,
- 2-3 db kisebb, kemény húsú paradicsom,
- 2 fej saláta,
- 2 db közepes, karcsú kígyóuborka,
- 3 dl tartármártás,
- 1 citrom,
- 1 evőkanál ételízesítő.
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. A halfilét megmossuk, lecsepegtetjük, majd ételízesítős vízben megfőzzük. A léből kivesszük, lecsepegtetjük, majd kihűlés után ujjnyi csíkokra vágjuk. A megmosott salátát lecsepegtetjük, néhány szép levelet félreteszünk, a többit szélesebb metéltre tépkedjük (nem késsel vágjuk!!!). Az uborkát és a paradicsomot karikákra vágjuk.
A tartármártásba lazán belekeverjük a kígyóuborkát és paradicsomot, a cikkekre vágott főtt tojásokat, a halat, valamint a tépett salátát. Szűrt citromlével pikánsra ízesítjük, és fél órára hűtőbe rakjuk.
Salátalevelekkel kibélelt tálban tálaljuk.
A tartármártásba lazán belekeverjük a kígyóuborkát és paradicsomot, a cikkekre vágott főtt tojásokat, a halat, valamint a tépett salátát. Szűrt citromlével pikánsra ízesítjük, és fél órára hűtőbe rakjuk.
Salátalevelekkel kibélelt tálban tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése