- 1,20 kg brokkoli,
- 6 dkg vaj,
- őrölt fehér bors,
- 1 csokor kapor,
- 2 dl joghurt,
- só.
A brokkolit rózsáira szedjük, vastagabb szárrészeit kis kockákra vágjuk. Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben félig puhára főzzük. Ez után leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beleforgatjuk a brokkolit, fehér borssal meg a finomra vágott kaporral ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk a simára kevert joghurttal. Roston sült sertéshúsok mellé adjuk körítésként.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beleforgatjuk a brokkolit, fehér borssal meg a finomra vágott kaporral ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk a simára kevert joghurttal. Roston sült sertéshúsok mellé adjuk körítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése