2009. március 20., péntek

Endívia saláta joghurttal

Hozzávalók:
  • 50 dkg endívia,
  • 4 dl joghurt,
  • 2 dkg kristálycukor,
  • 1 citrom,
  • 1/2-1/2 csomó petrezselyemzöld és metélőhagyma,
  • só.
Az endívia külső leveleit leszedjük, tövét levágjuk, majd folyó vízben, alaposan megmossuk. A nedvességet lecsepegtetjük róla, majd hűtőben előhűtjük a leveleket.
A joghurtot simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével pikánsra ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, és szintén előhűtjük. Közvetlenül tálalás előtt az endíviát összekeverjük az öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése