- 50 dkg endívia,
- 4 dl joghurt,
- 2 dkg kristálycukor,
- 1 citrom,
- 1/2-1/2 csomó petrezselyemzöld és metélőhagyma,
- só.
Az endívia külső leveleit leszedjük, tövét levágjuk, majd folyó vízben, alaposan megmossuk. A nedvességet lecsepegtetjük róla, majd hűtőben előhűtjük a leveleket.
A joghurtot simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével pikánsra ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, és szintén előhűtjük. Közvetlenül tálalás előtt az endíviát összekeverjük az öntettel.
A joghurtot simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével pikánsra ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a metélőhagymát, és szintén előhűtjük. Közvetlenül tálalás előtt az endíviát összekeverjük az öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése