- frissen őrölt bors,
- mustár,
- étolaj.
A húsokat pácolhatjuk egészben és szeletelve is.
Az egészben pácolandó húsokat megtisztítjuk - a felesleges hártyákat és inakat eltávolítjuk róla. Borssal bedörzsöljük, mustárral vékonyan megkenjük, majd kiolajozott zsírpapírba szorosan becsomagolva, hűtőben 4-5 napig érleljük. Fagyaszthatjuk is, de akkor a papíron kívül még egy műanyag tasakba is rakjuk bele.
A szeletelt húsokat - ha a későbbi felhasználás úgy kívánja -, kiklopfoljuk. Egy tál aljára kevés olajat öntünk, belerakunk 1 sor hússzeletet, meghintjük borssal, megkenjük mustárral, rárakjuk a következő sor húst, és ismét fűszerezzük. Ezt addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. Ekkor leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje, majd hűtőben, 4-5 napig érleljük.
Az egészben pácolandó húsokat megtisztítjuk - a felesleges hártyákat és inakat eltávolítjuk róla. Borssal bedörzsöljük, mustárral vékonyan megkenjük, majd kiolajozott zsírpapírba szorosan becsomagolva, hűtőben 4-5 napig érleljük. Fagyaszthatjuk is, de akkor a papíron kívül még egy műanyag tasakba is rakjuk bele.
A szeletelt húsokat - ha a későbbi felhasználás úgy kívánja -, kiklopfoljuk. Egy tál aljára kevés olajat öntünk, belerakunk 1 sor hússzeletet, meghintjük borssal, megkenjük mustárral, rárakjuk a következő sor húst, és ismét fűszerezzük. Ezt addig folytatjuk, míg a hús el nem fogy. Ekkor leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje, majd hűtőben, 4-5 napig érleljük.
Savas pác (mustár) kontra alufólia! NE már!
VálaszTörlésFolpack!
Igaz... Javítom. Bár annak idején, amikor folpacknak még a hírét se hallottuk, bizony alufóliát használtunk... Viszont a folpack helyett inkább zsírpapír.
Törlés