2009. március 30., hétfő

Vajas vagdalt borjúérmék

Hozzávalók:
  • 60 dkg borjúhús,
  • 2 dl tej,
  • 2 db zsemle,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 tojás,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • só;
  • a sütéshez olaj.
A borjúhúst a tejben megáztatott, és jól kicsavart zsemlékkel együtt ledaráljuk. A felpuhított vajat a tojással habosra keverjük, sózzuk, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt a keveréket a darált hússal jól összedolgozzuk.
Ha szükséges, sózzuk, majd lisztezett kézzel 4-5 dkg-os érméket formázunk a masszából. Kevés felforrósított olajon mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
Azonnal tálaljuk. Burgonyapürét, párolt zöldséget és friss salátát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése