2009. április 1., szerda

Zelleres harcsasaláta lazaccal

Hozzávalók:
  • 40 dkg afrikai harcsafilé,
  • 20 dkg zeller,
  • 20 dkg alma,
  • 2 dl natúr joghurt,
  • 1 citrom,
  • 8 dkg füstölt lazac,
  • só,
  • őrölt fehér bors;
  • salátalevelek a tálaláshoz.
A harcsafilét citromlével, sóval ízesített vízben megfőzzük. A léből kivéve kihűlni hagyjuk, a felesleges nedvességet kipréseljük belőle, majd metéltre vágjuk. A megtisztított zellert szintén metéltre vágjuk, leforrázzuk, és kihűtjük. Az almát megtisztítjuk, és ezt is metéltre vágjuk.
A joghurtot sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük, majd belekeverjük a metéltre vágott almát, halat és zellert. Jól behűtve, salátalevekkel bélelt tálon, citromkarikákkal, petrezselyemzölddel meg a lazaccal díszítve tálaljuk.
Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése