- 1 kg burgonya,
- 10 dkg margarin,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 20 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 3 dkg vaj,
- só.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Összedolgozzuk a margarinnal, 10 dkg reszelt sajttal meg a tojással. Sóval ízesítjük, még egyszer összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 7-8 mm vastagra kinyújtjuk. Nudlikat vágunk belőle, amiket a két kezünk között egy kicsit megsodorgatunk.
Forrásban lévő sós vízben, állandóan kevergetve kifőzzük, majd leszűrve megforgatjuk a felolvasztott vajban. Átforrósítjuk, és a maradék sajttal meghintve azonnal tálaljuk.
Forrásban lévő sós vízben, állandóan kevergetve kifőzzük, majd leszűrve megforgatjuk a felolvasztott vajban. Átforrósítjuk, és a maradék sajttal meghintve azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése