2009. április 15., szerda

Sajtos burgonyametélt

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya,
  • 10 dkg margarin,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 3 dkg vaj,
  • só.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Összedolgozzuk a margarinnal, 10 dkg reszelt sajttal meg a tojással. Sóval ízesítjük, még egyszer összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 7-8 mm vastagra kinyújtjuk. Nudlikat vágunk belőle, amiket a két kezünk között egy kicsit megsodorgatunk.
Forrásban lévő sós vízben, állandóan kevergetve kifőzzük, majd leszűrve megforgatjuk a felolvasztott vajban. Átforrósítjuk, és a maradék sajttal meghintve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése