- 1 kg finomliszt,
- 5-60 dkg margarin,
- 3-5 dkg só,
- 4-6 db tojássárga megkenni,
- 2-3 dl tejszín,
- 5 dkg reszelt Trappista sajt a tetejére.
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk. A felületét villával bordásra mintázzuk, és megkenjük a felvert tojássárgával. A tészta egyharmadát meghintjük a reszelt sajttal, a többi részét nem. 20 percig hűtőben pihentetjük. Ezután a tészta sajttalan felületét ismét megkenjük tojással, majd kocka, téglalap és rombusz alakúra felvágjuk.
Előmelegített sütőben, 200-210 C°-on megsütjük. A nem sajtos darabokat még melegen, mákkal, köménymaggal, esetleg mandulával megdíszíthetjük.
Előmelegített sütőben, 200-210 C°-on megsütjük. A nem sajtos darabokat még melegen, mákkal, köménymaggal, esetleg mandulával megdíszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése