2009. április 17., péntek

Fogasfilé Florentin módra

Hozzávalók:
  • 80 dkg fogasfilé,
  • 30 dkg parajlevél,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 4 dl Gratin mártás,
  • 20 dkg reszelt sajt,
  • 5 dkg vaj
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 gerezd fokhagyma.
A parajleveleket alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A fokhagymát összezúzzuk, a tejszínben elkeverjük, majd beleforgatjuk a halszeleteket. 3 dkg vajat felforrósítunk, és a tejszínből kiemelt halszeleteket mindkét oldalukon megsütjük, és egy tűzálló tálra rakjuk.
Meglocsoljuk egy kevés fokhagymás tejszínnel, bevonjuk a sűrű Gratin mártással, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
Közben a parajt a maradék vajon, sóval, borssal ízesítve megpároljuk.
A gratinírozott halszeleteket tálra rakjuk, és vajas burgonyával meg a párolt parajjal körítve, citromkarikákkal díszítve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése