- 80 dkg fogasfilé,
- 30 dkg parajlevél,
- 1,5 dl tejszín,
- 4 dl Gratin mártás,
- 20 dkg reszelt sajt,
- 5 dkg vaj
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 gerezd fokhagyma.
A parajleveleket alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A fokhagymát összezúzzuk, a tejszínben elkeverjük, majd beleforgatjuk a halszeleteket. 3 dkg vajat felforrósítunk, és a tejszínből kiemelt halszeleteket mindkét oldalukon megsütjük, és egy tűzálló tálra rakjuk.
Meglocsoljuk egy kevés fokhagymás tejszínnel, bevonjuk a sűrű Gratin mártással, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
Közben a parajt a maradék vajon, sóval, borssal ízesítve megpároljuk.
A gratinírozott halszeleteket tálra rakjuk, és vajas burgonyával meg a párolt parajjal körítve, citromkarikákkal díszítve, azonnal tálaljuk.
Meglocsoljuk egy kevés fokhagymás tejszínnel, bevonjuk a sűrű Gratin mártással, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
Közben a parajt a maradék vajon, sóval, borssal ízesítve megpároljuk.
A gratinírozott halszeleteket tálra rakjuk, és vajas burgonyával meg a párolt parajjal körítve, citromkarikákkal díszítve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése