2009. április 22., szerda

Dióval töltött csirkecomb

Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb,
  • 20 dkg csirkemellfilé,
  • 1 db zsemle,
  • tej,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg dióbél,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors,
  • só.
A csirkecombokon a bőrt fellazítjuk, úgy, hogy a tölteléket alá tudjuk tömködni. A csirkemellet ledaráljuk, a tejben megáztatott és kicsavart zsemlével együtt. Hozzáadjuk a tojsát, sóval, borssal, és vágott petrezselyemmel ízesítjük, végül belekeverjük a durvára összevágott diót is. Alaposan összedolgozzuk, majd nyomózsákba téve a csirkecombok bőre alá töltjük. A combokat egyenletesen megsózzuk, majd egy tepsibe rakjuk. Az olajjal lelocsoljuk, és közepesen meleg sütőbe toljuk. Gyakran locsolgatva, szép pirosra megsütjük.
Vajas petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése