- 4 db csirkecomb,
- 20 dkg csirkemellfilé,
- 1 db zsemle,
- tej,
- 2 tojás,
- 10 dkg dióbél,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 dl olaj,
- őrölt bors,
- só.
A csirkecombokon a bőrt fellazítjuk, úgy, hogy a tölteléket alá tudjuk tömködni. A csirkemellet ledaráljuk, a tejben megáztatott és kicsavart zsemlével együtt. Hozzáadjuk a tojsát, sóval, borssal, és vágott petrezselyemmel ízesítjük, végül belekeverjük a durvára összevágott diót is. Alaposan összedolgozzuk, majd nyomózsákba téve a csirkecombok bőre alá töltjük. A combokat egyenletesen megsózzuk, majd egy tepsibe rakjuk. Az olajjal lelocsoljuk, és közepesen meleg sütőbe toljuk. Gyakran locsolgatva, szép pirosra megsütjük.
Vajas petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.
Vajas petrezselymes burgonyával körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése