2009. április 22., szerda

Sertéskaraj gombás avokádóraguval

Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéskaraj,
  • 2 db puha a vokádó,
  • 20 dkg csiperkegomba,
  • 2 db piros paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
  • só,
  • 1 dl étolaj.
A karajt 4 szeletbe vágjuk. A szeleteket enyhén megsózzuk, az összezúzott fokhagymával bedörzsöljük, vékonyan megkenjük olajjal, és felhasználásig hűtőben érleljük.
Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a ragut. A maradék olajat felhevítjük, és a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajt. Belekeverjük a maradék fokhagymát, 15-20 másodpercig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát, és a megtisztított, kockákra vágott avokádót. Kevergetve tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a lehéjazott, kimagozott, és kockára vágott paradicsomot is. sóval, borssal ízesítjük és pár percig tovább pároljuk. Mikor kész, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
A bepácolt húsokat roston, vagy forró serpenyőben átsütjük. Tálaláskor a hússzeleteket tányérokra rakjuk, ráhalmozzuk a a ragut, és hasáb burgonyával adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése