- 60 dkg sertéskaraj,
- 2 db puha a vokádó,
- 20 dkg csiperkegomba,
- 2 db piros paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
- só,
- 1 dl étolaj.
A karajt 4 szeletbe vágjuk. A szeleteket enyhén megsózzuk, az összezúzott fokhagymával bedörzsöljük, vékonyan megkenjük olajjal, és felhasználásig hűtőben érleljük.
Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a ragut. A maradék olajat felhevítjük, és a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajt. Belekeverjük a maradék fokhagymát, 15-20 másodpercig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát, és a megtisztított, kockákra vágott avokádót. Kevergetve tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a lehéjazott, kimagozott, és kockára vágott paradicsomot is. sóval, borssal ízesítjük és pár percig tovább pároljuk. Mikor kész, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
A bepácolt húsokat roston, vagy forró serpenyőben átsütjük. Tálaláskor a hússzeleteket tányérokra rakjuk, ráhalmozzuk a a ragut, és hasáb burgonyával adjuk asztalra.
Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a ragut. A maradék olajat felhevítjük, és a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajt. Belekeverjük a maradék fokhagymát, 15-20 másodpercig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát, és a megtisztított, kockákra vágott avokádót. Kevergetve tovább pirítjuk. Végül belekeverjük a lehéjazott, kimagozott, és kockára vágott paradicsomot is. sóval, borssal ízesítjük és pár percig tovább pároljuk. Mikor kész, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel.
A bepácolt húsokat roston, vagy forró serpenyőben átsütjük. Tálaláskor a hússzeleteket tányérokra rakjuk, ráhalmozzuk a a ragut, és hasáb burgonyával adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése