2009. április 30., csütörtök

Vagdalt pulykamell

Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamell,
  • 2 zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 2 tojás,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • zsemlemorzsa;
  • a sütéshez olaj.
A zsemléket a tejben megáztatjuk, alaposan kicsavarjuk, és a hússal együtt ledaráljuk. Finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a tojásokat hozzáadva összegyúrjuk.
Pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és a felforrósított olajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
Főzelékek mellé, vagy sült burgonyával, tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése