- 60 dkg pulykamell,
- 2 zsemle,
- 2 dl tej,
- 2 tojás,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- só,
- frissen őrölt bors,
- zsemlemorzsa;
- a sütéshez olaj.
A zsemléket a tejben megáztatjuk, alaposan kicsavarjuk, és a hússal együtt ledaráljuk. Finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd a tojásokat hozzáadva összegyúrjuk.
Pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és a felforrósított olajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
Főzelékek mellé, vagy sült burgonyával, tálaljuk.
Pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és a felforrósított olajban mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
Főzelékek mellé, vagy sült burgonyával, tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése