2009. április 15., szerda

Zöldborsós kagylótészta

Hozzávalók:
  • 35 dkg apró kagylótészta,
  • 15 dkg főtt füstölt comb,
  • 25 dkg kifejtett zöldborsó,
  • 3 evőkanál olaj,
  • só,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 5 dkg reszelt sajt.
A kis kockákra vágott sonkát 2 evőkanál olajon egy kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott zöldborsót, és egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Közben a tésztát bő, sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A sonkás zöldborsóval összekeverjük, a reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése